کی‌یف از اتحادیه اروپا خواست ظرفیت‌ «خطوط همبستگی» صادرات غلات را بیشتر کند

اوکراین به دنبال افزایش صادرات غلاتش از طریق بنادر کشورهای حوزه دریای بالتیک، آلمان، هلند، کرواسی، ایتالیا و اسلوونی است

یک دستگاه کمباین در حال برداشت محصول در مزرعه‌ای در اطراف کی‌یف‌ــ AFP

با ادامه حملات روسیه به بندرهای صادرکننده غلات اوکراین در دریای سیاه، کی‌یف این‌بار نیز به کمک اتحادیه اروپا چشم دوخته تا غلاتی را که برداشت‌ کرده است، صادر کند.

به گزارش رویترز، اتحادیه بازرگانان اوکراین از اتحادیه اروپا خواسته است برای کمک به صادرات غلات این کشور، ظرفیت‌ «خطوط همبستگی» را افزایش دهد.

اتحادیه اروپا ابتکار «خطوط همبستگی» را سال ۲۰۲۲ پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین، با هدف فراهم کردن مسیر‌های جایگزین برای صادرات غلات و سایر محصولات کشاورزی از این کشور به دیگر مناطق دنیا پیشنهاد کرد.

هفته گذشته، پس از آنکه روسیه از تمدید توافق صادرات غلات از طریق دریای سیاه امتناع کرد، اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسسیون اتحادیه اروپا، بر لزوم ادامه فعالیت این خطوط به‌عنوان جایگزینی برای گذرگاه دریای سیاه تاکید کرد.

اوکراین در یک سال گذشته توانست نزدیک به ۳۳ میلیون تن غلات و محصولات کشاورزی‌اش را از این گذرگاه به کشورهای جهان صادر کند.

با ادامه پافشاری سرسختانه روسیه بر مواضعش، اتحادیه بازرگانان اوکراین از اتحادیه اروپا خواست ظرفیت خطوط همبستگی را بین یک یا یک و نیم میلیون تن در ماه افزایش دهد. کی‌یف برای جایگزینی گذرگاه از‌دست‌رفته دریای سیاه، در نظر دارد غلاتش را از طریق بندر کشورهای حوزه دریای بالتیک، آلمان، هلند، کرواسی، ایتالیا و اسلوونی صادر کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اتحادیه بازرگانان اوکراین علاوه بر درخواست اختصاص یارانه کمیسیون اروپا به بندرها و شرکت‌های اروپایی متولی صادرات غلات، پیشنهاد کرد که بازرسی‌های بهداشتی، گیاهی و دامپزشکی از مرزهای اوکراین به خاک دیگر کشورهای منتقل شود. با برچیده شدن این موانع، انتظار می‌رود صادرات غلات و محصولات کشاورزی از این کشور به میزان قابل‌توجهی افزایش یابد.

کی‌یف امیدوار است ارزش صادرات غلات و دانه‌های روغنی را در سال ۲۰۲۳ به ۶۹ میلیون تن برساند. در حالی که این رقم برای سال ۲۰۲۳ و سال بعد از آن ۴۵ میلیون تن پیش‌بینی شده بود.

با بالا گرفتن نگرانی‌ها از بحرانی غذایی ناشی از تعلیق توافق غلات، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، گفته بود در صورت هموار شدن مسیر صادرات محصولات کشاورزی روسیه، مذاکرات درباره صادرات غلات اوکراین از طریق دریای سیاه هم می‌تواند از سر گرفته شود.

با وجود محدودیت‌ها و تحریم‌ها، روسیه در سال ۲۰۲۲ نزدیک به ۱۱.۵ میلیون تن غلات به آفریقا صادر کرد. این رقم تنها در شش ماهه اول امسال ۱۰ میلیون تن بود.

رویترز به نقل از سخنگوی وزارت خزانه‌داری آمریکا نوشت واشنگتن در تلاش است صادرات غلات روسیه به کشورهای آفریقایی را آسان کند.

برایان نلسون، معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا در امور گردشگری و اطلاعات مالی که در حال حاضر از کنیا و سومالی دیدار می‌کند، قرار است درباره صادرت غلات روسیه به کشورهای این منطقه نیز گفت‌وگو کند. به گفته سخنگوی وزارت خزانه‌داری آمریکا، نلسون در این سفر از اعمال معافیت‌های ایالات متحده بر تحریم‌های پیشین واشنگتن علیه مسکو سخن خواهد گفت. آنچه به گفته او، ادامه معاملات مواد غذایی و کشاورزی با آفریقا را ممکن خواهد کرد.

از سوی دیگر، روسیه این هفته میزبان رهبران آفریقایی برای نشستی است که هدف آن تقویت روابط دوجانبه اعلام شده است. کرملین می‌گوید مسکو به تلاش‌های جدی برای تامین ذخایر غلات، محصولات غذایی، کود و سایر کالاهای آفریقا ادامه می‌دهد وغلات روسیه به‌زودی جای خالی غلات اوکراین را در آفریقا خواهد گرفت.

کرملین پیش از این اعلام کرده بود که به تعهد ولادیمیر پوتین در اوایل سال جاری، پایبند می‌ماند. بر اساس این تعهد، در صورت تمدید نشدن این توافق،‌ روسیه غلات را رایگان در اختیار «کشورهای آفریقایی نیازمند» قرار خواهد داد.

بیشتر از